Diety eliminacyjne, bezglutenowe, bezmleczne, alergie pokarmowe – czy mogą nam zaszkodzić?

Dzisiejsza moda na zdrowe odżywianie często sprowadza się do sięgania po produkty pozbawione jakiegoś składnika, np. laktozy, glutenu czy cukru, i co za tym idzie, zwykle wysoko przetworzone. To katastrofa. Na kongresach poświęconych odżywianiu mówi się, że to żywność wysoko przetworzona jest podstawowym czynnikiem ryzyka rozwoju chorób autoimmunologicznych. Modne są też głodówki i tzw. Odkwaszanie organizmu – czy mają sens?

Obejrzyj nagranie – kliknij w link.


Zainteresował Cię artykuł?

Poszerz swoją wiedzę o wybrane produkty z naszego sklepu – solidna dawka praktycznej wiedzy!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wypełnij to pole
Wypełnij to pole
Proszę wpisać prawidłowy adres e-mail.

keyboard_arrow_up