Warzywa i owoce

Warzywa i owoce, które jeść najczęściej? 3 proste wskazówki.

Ich zdrowotne właściwości wpływają na długowieczność, zdrowie, witalność, dobre samopoczucie a nawet na obniżenie ryzyka miażdżycy, nowotworów! To tylko niektóre spośród korzyści płynących z ich jedzenia. Przede wszystkim ważne aby były stałym elementem naszego jedzenia. Jedz je każdego dnia! Urozmaicaj, nie ma jednego najzdrowszego warzywa czy owocu. Każdy ma inne właściwości, witaminy, składniki mineralne i antyoksydanty rożnej maści. Wybieraj te, które lubisz najbardziej. Kieruj się sezonowością, bo w sezonie smakują niepowtarzalnie. Stawiaj na dobre, bo Polskie. Zawsze krajowizna wypada lepiej od tych przepływających ocean w wielkich kontenerach. Jednak jeśli to właśnie obcokrajowki smakują Ci najbardziej to i tak super, ze szamasz warzywa i owoce.

Moje ulubione to dyńki, mangosy, pomidorasy, malinole, ogóraki, cebulaki, czosnkowie, nektarynasy i truskawczaki.

A Ty jakie lubisz najbardziej?


Zainteresował Cię artykuł?

Poszerz swoją wiedzę o wybrane produkty z naszego sklepu – solidna dawka praktycznej wiedzy!

Kategoria: Artykuł, Dieta, Zdrowie, Zdrowy styl życia
Tagi: antyoksydanty, minerały, owoce, warzywa, witaminy

Podziel się tym artykułem:

Chcesz więcej darmowej wiedzy?

Obserwuj mnie w social mediach:

Instagram
keyboard_arrow_up