Ewelina Hanuszewicz

O mnie

Zdrowie mamy tylko jedno, a prawidłowe żywienie i styl życia to jedne z głównych czynników, które wywierają na nie ogromny wpływ. Dietetyka, która początkowo była jedynie obszarem moich zainteresowań, stała się moją pasją i ścieżką zawodową, która codziennie daje mi mnóstwo satysfakcji.

Wykształcenie

Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym. Ukończyłam studia licencjackie w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Legnicy oraz studia magisterskie na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Wciąż stawiam na rozwój i poszerzanie swojej wiedzy, między innymi poprzez udział w kursach oraz studiowanie fachowej literatury i publikacji naukowych.

Zainteresowania

Od początku swojej przygody z dietetyką najbardziej interesowały mnie zagadnienia związane z dietetyką kliniczną, a zwłaszcza choroby tarczycy, ponieważ sama zmagam się z jej niedoczynnością. Aktualnie w obrębie moich zainteresowań znajdują się również choroby jelit.

Metodyka

Do każdego przypadku podchodzę indywidualnie, bo każdy z nas jest inny i ma różne potrzeby. Zawsze staram się jak najlepiej dopasować plan żywienia do pacjenta, by stanowił realny do zrealizowania cel, którego osiągnięcie będzie przyjemnością, a nie przykrym obowiązkiem.

school
Oto część przebytych przeze mnie szkoleń i konferencji:
[ultimate_icon_list icon_size=”14″][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-check-square-o” icon_color=”#35a20f”]SIBO w teorii i praktyce – Tadeusz Sowiński, 2021[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-check-square-o” icon_color=”#35a20f”]Żywienie i suplementacja w zespole jelita drażliwego – Tadeusz Sowiński, 2021[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-check-square-o” icon_color=”#35a20f”]Interwencje dietetyczne w przeroście Candida – Joanna Rojkowicz, 2021[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-check-square-o” icon_color=”#35a20f”]Zespół przerostu bakteryjnego jelita cienkiego – przyczyny, konsekwencje i aktualne możliwości leczenia – Oskar Kaczmarek, 2020[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-check-square-o” icon_color=”#35a20f”]Czym jest SIBO i SIFO? Objawy, przyczyny i dietoterapii – Olga Mrawiec, 2020[/ultimate_icon_list_item][/ultimate_icon_list]
[ultimate_icon_list icon_size=”14″][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-check-square-o” icon_color=”#35a20f”]Dieta w insulinooporności. Jak suplementacyjnie zwiększać insulinowrażliwość? – Olga Mrawiec, 2020[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-check-square-o” icon_color=”#35a20f”]Dieta w zespole jelita nadwrażliwego. Co pomaga w świetle badań? – Olga Mrawiec, 2020[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-check-square-o” icon_color=”#35a20f”]Emocjonalne przyczyny otyłości – Magdalena Hajkiewicz-Mielniczuk, 2020[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-check-square-o” icon_color=”#35a20f”]Dietetyka i suplementacja poziom III – Jakub Mauricz, 2020[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-check-square-o” icon_color=”#35a20f”]Dietetyka i suplementacja poziom II – Jakub Mauricz, 2020[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-check-square-o” icon_color=”#35a20f”]Dietetyka i suplementacja poziom I – Jakub Mauricz, 2020[/ultimate_icon_list_item][/ultimate_icon_list]
[ultimate_icon_list icon_size=”14″][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-check-square-o” icon_color=”#35a20f”]Terapia mikrobioty jelitowej w praktyce – probiotyki i żywienie – Oskar Kaczmarek, 2020[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-check-square-o” icon_color=”#35a20f”]Dietoterapia w zaburzeniach hormonalnych i metabolicznych – Konferencja Food Forum, 2020[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-check-square-o” icon_color=”#35a20f”]Dietetyka i dietoterapia – A4academy, 2020[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-check-square-o” icon_color=”#35a20f”]Ekspert ds. dietetyki i dietoterapii – A4academy, 2020[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-check-square-o” icon_color=”#35a20f”]Nietolerancje pokarmowe – diagnostyka i prowadzenie pacjenta – EUROIMMUN Akademia, 2019[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-check-square-o” icon_color=”#35a20f”]Metody leczenia i praca z pacjentem w autoimmunologicznym schorzeniu tarczycy – choroba Hashimoto, dr Patrycja Kłósek, 2018[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-check-square-o” icon_color=”#35a20f”]Choroby autoimmunizacyjne, alergie pokarmowe, predyspozycje genetyczne a prawidłowa mikrobiota jelit – dr Patrycja Kłósek, 2018[/ultimate_icon_list_item][/ultimate_icon_list]
keyboard_arrow_up