Ewelina Hanuszewicz
Zdrowie mamy tylko jedno, a prawidłowe żywienie i styl życia to jedne z głównych czynników, które wywierają na nie ogromny wpływ. Dietetyka, która początkowo była jedynie obszarem moich zainteresowań, stała się moją pasją i ścieżką zawodową, która codziennie daje mi mnóstwo satysfakcji.
Wykształcenie
Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym. Ukończyłam studia licencjackie w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Legnicy oraz studia magisterskie na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Wciąż stawiam na rozwój i poszerzanie swojej wiedzy, między innymi poprzez udział w kursach oraz studiowanie fachowej literatury i publikacji naukowych.
Zainteresowania
Od początku swojej przygody z dietetyką najbardziej interesowały mnie zagadnienia związane z dietetyką kliniczną, a zwłaszcza choroby tarczycy, ponieważ sama zmagam się z jej niedoczynnością. Aktualnie w obrębie moich zainteresowań znajdują się również choroby jelit.
Metodyka
Do każdego przypadku podchodzę indywidualnie, bo każdy z nas jest inny i ma różne potrzeby. Zawsze staram się jak najlepiej dopasować plan żywienia do pacjenta, by stanowił realny do zrealizowania cel, którego osiągnięcie będzie przyjemnością, a nie przykrym obowiązkiem.